Om langdurig plezier te hebben van je nieuwe nagels, is het belangrijk om na het aanbrengen van de kunstnagels goed voor je kunstnagels te zorgen en deze goed te onderhouden. Op deze pagina staan tips die kunnen helpen om zo lang mogelijk van je mooie nagels te kunnen genieten
- Het is verstandig om elke 3 a 4 weken terug te komen voor een nabehandeling (opvullen). Op deze manier blijven je nagels in optimale conditie. De natuurlijke nagels groeien namelijk onder de kunstnagels gewoon door.
- Kunstnagels zijn niet bestand tegen oplosmiddelen zoals aceton,benzine,terpentine etc. Als je toch moet werken met één van deze middelen, werk dan met rubber handschoenen.
- De nagels zijn slecht bestand tegen bepaalde agressieve chemische schoonmaakmiddelen, zoals chloorproducten, Cif, Oxigel, Cillit Bang, Antikal, etc. Nagels kunnen door dit soort producten beschadigen, dus is het verstandig bij het gebruik van deze producten huishoudhandschoenen te dragen.
- Nagels zijn geen gereedschap. Draag daarom handschoenen om je nagels te beschermen. Bijvoorbeeld tijdens het tuinieren.
Tijdens het werken met tuinaarde is het ook raadzaam om met handschoenen aan te werken vanwege de bacteriën die in de aarde zitten. Deze kunnen namelijk infecties onder de nagels veroorzaken. - Ontzie je nagels zoveel mogelijk door niet teveel met de toppen van je vingers te werken, maar met de zijkanten van je duim en wijsvingers. Denk bijvoorbeeld aan het openen van laden, deksels en deuren, het aantrekken van kleding en het tillen van zware voorwerpen. Het aandrukken van wasgoed in de wasautomaat of centrifuge kun je het beste met je vuist doen of met je knokkels. Pak het wasgoed uit de automaat tussen duim en wijsvinger. Grijp nooit iets vast met de volle hand. De nagels kunnen hierdoor achteroverslaan en breken. Dit kan zeer pijnlijk zijn. Als je iets wilt snijden, richt de nagels dan naar beneden om te voorkomen dat je de nagels van duim en wijsvinger doorsnijdt. Als je iets wilt openen, gebruik dan een schaar, lepel, vork, opener of ander gereedschap.
- Als je de nagels vaak stoot dan is dit een teken dat je nagels te lang zijn. Vijl de nagels met een vijl iets korter. Let er wel op dat je de nagels niet smaller vijlt bij de breekpunten: het punt waar het roze nagelbed stopt en de witte rand begint. Dit verzwakt de nagels. Knip kunstnagels nooit, ze kunnen makkelijk barsten.
- Als kunstnagels voor een kwart van het nagelbed zijn gegroeid dan dient de uitgroei bijgewerkt te worden (ca. 3 tot 4 weken na aanbrengen kunstnagels). De kunstnagels zullen dan niet van je nagels afgroeien. Gebeurt dit wel, dan word de vrije top te zwaar en kunnen de nagels alsnog afbreken.
- Trek een kunstnagels nooit van je nagels af. Je trekt hiermee makkelijk een aantal lagen van je natuurlijke nagels mee.
Hierdoor worden de nagels dun en kunnen beschadigen. Ernstige beschadiging op deze manier kan erg pijnlijk zijn en moeilijk herstellen.
Alleen de nagelstyliste kan kunstnagels op een veilige manier verwijderen zonder je eigen nagels te beschadigen. - Behandel je nagels dagelijks met een nagelriemolie minimaal 2x per dag) en je handen met een handcrème.
- Nagelriemolie is een olie die je huid rond de nagelplaat hydrateert, versoepelt en beschermt. De nagelriem olie zorgt ervoor dat je nagelriemen niet uitdrogen. Dit verlaagt de kans dat bacteriën kunnen binnendringen en je nagelwortel (matrix) gaat ontsteken. De nagelriemolie houd je kunstnagel soepel. Dit is een belangrijke eigenschap omdat hoe soepeler de kunstnagels zijn, hoe minder kans op breuk en scheurtjes je hebt. En voorkomt lifting of te wel loslaten van de kunstproduct. Soms moet je vaker smeren met nagelriemolie bijvoorbeeld bij koud weer, veel met handen in water of bij warmere dagen!