• Nagelstudio & Distributeur Ink Londen
  • Gratis verzending bij besteding vanaf €75,-
  • Binnen 7 werkdagen in huis
  • Spaarsysteem
Home » Blog » Op zoek naar een nagelstudio?

Op zoek naar een nagelstudio?

Gepubliceerd op 11 mei 2021 om 16:02

Waar moet je opletten als je op zoek bent naar een nagelstudio?

Een goed begin is het halve werk

Vraag om een intake. Hierbij worden je nagels bekeken en er wordt gevraagd naar je levensstijl, allergieën en medicijngebruik. Alleen wanneer de nagelstudio deze gegevens weet kan er een behandeling worden gegeven die bij jouw nagels past. Klakkeloos lange acrylnagels laten zetten is niet aan te raden, niet iedereen heeft hiervoor een geschikte levensstijl. En als je mooie nagels van jezelf hebt zijn acrylnagels meestal niet eens nodig, maar kun je al volstaan met een gel polish of manicure.

Eigen vijl

Vraag om een eigen vijl, of vraag hoe men met de hygiëne van de vijlen om gaat. Het allermooiste is natuurlijk als de salon voor iedere klant een persoonlijke vijl heeft (vaak in een hoesje met de naam erop). Maar is dit niet het geval, dan kan het natuurlijk ook zijn dat de vijl na de behandeling direct wordt weggegooid of dat je deze zelfs mee naar huis krijgt.

Handschoenen

Let erop dat de stylist handschoenen draagt. Zo beschermt de stylist zijn/haar eigen handen tegen het veelvuldige contact met acryl/gel (polish), maar het zorgt er bovenal voor dat er geen bacteriën kunnen worden overgebracht van zijn/haar handen naar jouw handen. Na de behandeling moeten de handschoentjes direct worden weggegooid.

Schone instrumenten 

Alle instrumenten in een nagelstudio moeten na gebruik worden gedesinfecteerd. Hiervoor is alleen alcohol niet voldoende. Tools zoals bokkepootjes, nagelschaartjes e.d. moeten na gebruik worden gedesinfecteerd in een zogenaamde ultrasoonreiniger (of in een zogenaamde Barbicide). Rubberen teenspreiders (als je je teennagels ook meteen laat lakken) moeten na de behandeling worden weggegooid.

Alle waar naar zijn geld  

Het klinkt zo logisch, maar denk tenslotte na over een goede prijs- kwaliteitverhouding: je kunt helaas van een hele goedkope behandeling niet verwachten dat deze professioneel (en hygienisch!) word uitgevoerd. Een professioneel kiest voor de juiste producten en zal dit ook duidelijk kenbaar maken. Producten die EU gekeurd zijn, zijn vaak duurder. Maar wel beter voor zowel jou als de nagelstyliste. Kies dus liever voor een iets duurdere behandeling waarbij de behandeling uitgevoerd word door een vakvrouw (of -man) en waarbij er wel echt naar de bovenstaande punten gekeken word. Uiteindelijk word je hier veel blijer van, want een schimmel of bacterie wil niemand toch??! En bovenal: gebruik je gezond verstand. Heb je er geen goed gevoel bij, laat je dan niet behandelen. 

Social media/ foto's

Kijk of de nagelstudio te vinden is op social media. En ook up to date is. Foto's van het werk wat de nagelstyliste zet is ook niet geheel onbelangrijk. Je krijgt hierdoor een duidelijk beeld van het werk van de nagelstyliste. Zit er geen product in de nagelriemen. Zijn er geen wondjes zichtbaar. Duidelijke foto's. En vaak zie je ook of de werkruimte netjes is. 

jouw ervaring?

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen met nagelstudio’s. Dus heb je een goede (of slechte) ervaring? Laat het weten in een reactie hieronder.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.