• Pas op! Verslavend
  • Professioneel
  • Strak gelakt
  • Kwaliteit

Proximal Nail Fold/ nagelriemen

Gepubliceerd op 17 november 2023 om 07:08

Hoi, ik ben je proximal nail fold...in het nederlands ook wel je proximale nagelvouw. Jij kent mij waarschijnlijk als je “nagelriem”. Je weet wel...dat ene, vervelende randje aan je nagel dat wel eens pijn doet...vooral als het winter is. Mijn echte naam kende je waarschijnlijk niet...wat weet jij nog meer niet van mij?

Ik denk dat wij elkaar moeten leren kennen om elkaar goed te kunnen begrijpen dus ik zal mezelf verder introduceren...

Ik ben stiekem de ridder die jou beschermt tegen virussen, bacteriën en andere ziektekiemen. Ik ben erbij met alles wat jij aanraakt of wat jij doet met je handen...en dat is veel he?! Ook als jij denkt jezelf en mij mooier te maken door regelmatig een manicure te nemen. Besef je eigenlijk hoeveel gevaar je kunt lopen als ik er niet was? 

Als het koud is droog ik uit en verlies ik soms de kracht om je te beschermen...ik vertoon scheurtjes. Sorry dat mijn zwakte soms jou in gevaar kan brengen. Je bent dan boos op me omdat je vingers kunnen zwellen of zelfs infecteren en mijn uiterlijk stoort je ook. Waarom geef je mij niet genoeg of geen aandacht? Als het goed is heb jij van je manicure geleerd hoe je mij kunt helpen. Heel simpel door mij minimaal 2x per dag te verzorgen met een goede nagelolie. Hiervan word ik soepel en droog ik niet uit. Zo kan ik jou weer helpen beschermen. 

Ik ga graag met je mee naar de manicure....Hierna zijn we een perfect-match. Ik hoop wel dat je een geschoolde manicure hebt uitgekozen. Eentje die mij wel begrijpt. Ik kan niet zo goed tegen trilling, warmte, pulken, bijten, chemicaliën, schoonmaakmiddelen, water, hoge druk of een vijl. Ik ben een ridder en ridders dragen een harnas...dit harnas is soms dat (voor jou) vervelende dikke randje huid. Er zijn manicures die jou denken te helpen door mijn harnas weg te knippen of te vijlen met een elektrische vijl. Zo lijkt je nagelbed groter en mooier. Hoe groot of dik mijn harnas is kan verschillen...

Dit noemen we ook wel eens een frees, frais, e-file, e-manicure of russian manicure. Maar weet je wat er dan daadwerkelijk kan gebeuren? 

Zonder dit harnas kan ik mezelf niet beschermen en ook jou niet. Ik verlies mijn kracht. Er kunnen allerlei verschillende, met het oog niet waarneembare ziektekiemen binnendringen in je vinger, ons kasteel. Wist je dat deze virussen, bacteriën, schimmels of andere ziektekiemen heel ver je lichaam in kunnen dringen? Je kunt hier ziek van worden of een vinger moeten missen. 

Toch ben ik er altijd voor je dus als ik mijn harnas kwijtraak dan zorg ik dat ik snel weer een nieuw harnas creëer en dit keer nog meer en nog sterker. Mijn harnas (huid) is voor jou gevoelloos maar voor mij niet! Als mijn harnas steeds kapot wordgemaakt dan houd ik een keer op met vechten. 

Je kunt dan een allergie ontwikkelen voor hetgeen wat je op je nagels aanbrengt, je bent dan niet meer beschermd, ik zal altijd gezwollen blijven en een rode kleur behouden. 

Mijn lotgenoten op de foto hieronder zijn blijvend beschadigd en zullen nooit meer herstellen.

Zullen we alsjeblieft wat liever zijn voor elkaar? We hebben elkaar nodig. Wil je mij goed gaan verzorgen door mij minimaal 2x per dag in te masseren met nagelolie? Wil je zorgen dat mijn harnas, hoe lelijk hij ook is, blijft zoals hij is? Als je dat goed en consequent blijft doen dan zal ik je beloven dat ik er altijd voor je ben in topconditie. 

 

Ps. Van olie ga ik zo mooi glanzen en zul jij je nooit meer ergeren aan mij!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.