• Pas op! Verslavend
  • Professioneel
  • Strak gelakt
  • Kwaliteit

In mijn nagelstudio kom ik vrij regelmatig trauma nagels tegen. Een trauma nagel is een verzamelnaam voor een nagel die veel te verduren krijgt en daardoor van vorm veranderd. Maar ook een scheur die verticaal door de nagel loopt noemt men een trauma nagel. Deze nagels kun je voorzien van een kunstproduct. Denk aan Rubberbase of Gel. Het is hierbij uiterst belangrijk dat er gewerkt wordt met EU gekeurde producten. En daarnaast goed gesmeerd wordt met natuurlijke nagelriemolie. Marianne Mud heeft zich verdiept in de anatomie en heeft hier ook een certificaat voor behaald.

 

Chemotherapie kan een invloed hebben op je nagels, zoals: brozer worden, afbrokkelen, splijten, ontkleuren of verkleuren of helemaal afvallen. Nagelbeschadiging ontstaat vrij langzaam en is niet blijvend. Wil jij tijdens of na chemotherapie mooie verzorgde nagels, neem dan eerste contact op met je behandelde arts. De arts moet toestemming geven of dit mogelijk is. Door je nagels te laten verzorgen en lakken met Rubberbase voorkom je verdere scheurtjes en afbrokkelen. Voor, tijdens en na is het heel belangrijk om te smeren met nagelriemolie. Deze voedt je nagels en hierdoor herstelt eventuele beschadigen sneller. Marianne Mud werkt met EU geproduceerde en gekeurde producten. En Hygiëne staat op nummer 1. Inmiddels heb ik al enkele klanten mogen behandelen met mooie resultaten. Daarnaast is het even een moment voor jezelf en je weer "mooi" voelen in de periode van ziek zijn. Misschien fijn om te weten, dat ik jaren lang gewerkt heb in de zorg. Daardoor ook ervaring heb op gedaan, om hoe om te gaan met iemand die ziek is. Uiteraard wil ik, dat je bij mij in de nagelstudio je op gemaak voelt. En leggen we niet te veel nadruk op het "ziek" zijn. 

Reactie plaatsen

Reacties

Miranda
een jaar geleden

Ziek zijn en toch mooi voelen.
Dankzij Marianne kan dat.
Helaas ben ik ongeneeslijk ziek en daardoor hebben mijn nagels het zwaar te voorduren. Sinds ik gellak met versteviging heb ontdekt, splijten mijn nagels niet meer.
Nagels voelen stevig aan en...
Ze zijn prachtig om te zien. Hierdoor voel ik mij weer een beetje vrouw❤

Jannie
2 jaar geleden

Graag wil ik als vaste klant van Marianne hierop reageren.
Ik ben bij haar terecht gekomen met duimnagels die altijd gingen splijten. Eindelijk een nagelstyliste die er wel raad mee mist. Marianne is erg vakkundig en legt heel goed dingen uit. Dankzij haar en het gebruik van nagelriemolie heb ik geen splijtende nagels meer. En laat ik mijn nagels voortaan nog lakken met een transparante lak. Puur en alleen nog voor de glans en een beetje stevigheid.

Mascha
2 jaar geleden

Ik kwam al een tijdje bij Marianne voor mijn nagels. Heerlijk uurtje me-time. Toen kwam mijn diagnose (borstkanker) en de onvermijdelijke chemo's. Mijn arts gaf me compleet groen licht om m'n nagels te blijven laten doen. "Als jij je daar prettiger bij voelt moet je dat lekker blijven doen. Medisch gezien heb ik geen enkel bezwaar", zei hij.
Zo gezegd, zo gedaan. Helaas vielen de chemo's voor mij behoorlijk zwaar en al snel kon ik niet veel meer dan alleen in huis een beetje rondlopen. Ik kon dus niet naar Marianne toe om m'n nagels te laten doen. Gelukkig was dit geen probleem voor haar en stond ze met koffertje en al bij mij op de stoep. Een behandeling aan bed werd het. Geweldig!
Door de chemo's voel je je natuurlijk niet fijn, je haar valt uit, je huid wordt dof en droog en dus voel je je niet echt mooi. Maar doordat ik wel mooie nagels kon houden voelde ik me toch een stukje beter. Ik kan het iedereen aanraden die in de chemo's zit! En Marianne zelf is een topper die heel goed aanvoelt wat je nodig hebt qua conversatie. Haar openheid en gevoel voor humor maakt je uurtje me-time compleet!